Kansainvälinen toiminta

Harjoittelukoulun kansainväliset vieraat lukuvuonna 2015 – 2016


2.5.2016
Vieraita Thaimaasta (8 henkilöä)

Finland University Oy:n koordinoimana koulullamme vieraili opettajahenkilöstöä Thaimaasta. Heille pidettiin luento suomalaisesta koulutusjärjestelmästä, joka valaisee suomalaista koulutusta autonomisen ja luottamuksen kulttuurin näkökulmasta. He seurasivat yhteensä kaksi oppituntia, jotka tällä kertaa tapahtuivat Elinan joustoryhmässä (1.-3.luokkalaisia), Roopen käsityön tunnilla (5B-luokka) sekä Sannan (6A-luokka) ja Pellen (6B-luokka) matematiikan tunneilla.

Vieraat olivat erityisen vaikuttuneita oppituntien monipuolisuudesta, oppilaiden osallisuudesta ja motivoituneesta ilmapiiristä. Lisäksi vieraille tarjottiin opastettu koulukierros ja keskustelutilaisuus kahvien kera. Kiitos kaikille yhteistyöstä!


22.3.2016


Vieraita Walesista, Iso-Britanniasta (3 henkilöä)

Saimme pienen ryhmän vierailijoita Machenin peruskoulusta, Walesista. Ryhmään kuului koulun rehtori, vararehtori ja luokanopettaja. Ryhmä on mukana Erasmus + Job Shadowing- hankkeessa. Heidän painopistealueena oli tutustua lahjakkaiden oppilaiden opetukseen ja ohjaukseen.

Vierailu oli tavallista vierailuohjelmaa lyhyempi, koska heidän päiväohjelmaansa kuului myös tutustuminen Ylikylän peruskouluun. Koulumme vierailun aikana heille tarjottiin opastettu koulukierros, keskustelutilaisuus ja koulumme esittelyvideon näyttö.18.3.2016
Vieraita Hollannista (23 henkilöä)

 Heikki-rehtori isännöi hollantilaisten rehtoreiden ryhmää, joille tarjottiin opastettu koulukierros, oppituntien seurantaa ja keskustelutilaisuus kahvin kera. Vieraat saivat seurata alkuraitin oppitunteja kaikissa alkuraitilla olevissa luokissa sekä keski- ja yläraitin 4B, 4C, 5C ja 6C- luokissa. Kiitos kaikille opettajille!

Koulullamme oli säpinää kun talossa oli yhtä aikaa 70 luokanopettajaopiskelijaa sekä kaikki kansainväliset vieraat! Mutta hyvin mahduttiin ja kaikki vieraat olivat todella otettuja ja tyytyväisiä vierailusta.

Yleinen ihmettelyn aihe vieraille oli suomalaisten opettajien autonomisuus ja vapaus, kouluruokailu, välitunnit ja kaikki koulumme puitteet. Hiihtosukset pihalla ja lapset hiihtämässä oli myös suuri ihailun aihe J17. -18.3.2016

Vieraita USA:sta (22 henkilöä)
Koulullemme saapui vieraita Illinoisista Principia College:sta Lapin yliopiston käsityön didaktiikan yhteistyöhankeen koordinoimana. Ryhmään kuului sekä opettajaopiskelijoita, että heidän opettajiaan. Vierailu sisälsi ohjatun koulukierroksen, yhteisen keskustelutilaisuuden sekä oppituntien seurantaa ja niihin osallistumista.

Ryhmä oli erityisen kiinnostunut arktisen alueen profiilista ja he osallistuivat käsityön didaktikkojen järjestämiin ”Arktisen seikkailun”- työpajoihin.

Koulullamme he halusivat erityisesti tutustua käsityön opetukseen sekä keskustella opettajuudesta ja opettajaksi kehittymisestä. Lisäksi he halusivat nähdä inklusiivista opettajuutta, mitä he pääsivät seuraamaan Ullan, Maaritin ja Raikun matematiikan tunnilla.

Käsityön tunneilla ryhmä pääsi osallistumaan oppitunteihin ja kokeilemaan käsityön työtapoja ja välineitä. Kiitos kaikille opettajille ja henkilökunnalle!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti