torstai 2. kesäkuuta 2016

Ministerin vierailu luokassamme

Ennen ruokailua meidän luokkaan tuli yllättäen vierailulle kulttuuri- ja opetusministeri 
Sanni Grahn-Laasonen.

kuva: Marko Junttila

Hän hoitaa ministeriössä kouluun liittyviä asioita. Vieraina oli myös yliopiston henkilökuntaa ja koulumme rehtorit. Me tunnistimme vain rehtorit. Vieraat kävivät katsomassa meidän äidinkielen tuntia. Olimme kirjoittamassa päiväkirjaa. Luimme ääneen heille Unicef-hiihdosta. Minni luki näin: ”Tänään oli Unicef-hiihto. Se oli kivaa. Kiersin kuusi kertaa Keskuskentän latua ympäri. Meidän luokka oli siellä 40 minuuttia. Ilma oli kuuma, melkein 5 astetta lämmintä. Latu oli hyvä.”

Lisäksi luimme seuraavaa Korundin konsertista:
”Koulu alkoi yhdeksältä. Lähdimme Korundiin konserttiin. Siellä oli erilaisia soittimia ja hienoa musiikkia. Me kaikki kuuntelimme musiikkia. Konsertti kesti tunnin. Korundissa oli mukavaa.”

Lukas luki uimahallikäynnistä seuraavaa: ”Tänään oli kevään viimeinen uintipäivä. Minä olin liukumäkialtaassa ja muut olivat isossa altaassa. Uinnin jälkeen menimme syömään. Sen jälkeen oli käsityötä.”
kuva: Marko Junttila


Vieraat jatkoivat matkaa koulumme muihin tiloihin. Yksi vieraista, Anssi Jokiranta, otti valokuvia Lapin Kansaan. Saraa ja Sisua kuvattiin lehteen. Roosasta näkyi kuvassa vähäsen. Seuraavana päivän luimme uutisen vierailusta.
                                                                         
2B

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti